Podologie is een belangrijke specialisatie binnen verschillende beroepsgroepen zoals: voetverzorging, podoposturaaltherapeuten, schoendetailhandel, sportdetailhandel, fysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, sportmasseurs, orthopedisch schoenmakers, orthopedisch instrumentmakers, schoenherstellers, etc.


 
De Register-Podoloog richt zich op klachten aan het gehele steun- en bewegingsapparaat en dan voornamelijk op hoger gelegen klachten in het houdings- en bewegingsapparaat als gevolg van een verkeerde stand van de voeten. Daarnaast richt een Register-(sport)podoloog zich ook op kindervoeten, teenafwijkingen en sportblessures. U kunt naar de Register-Podoloog met voet-, knie,- rug- en nekklachten. Het verschil tussen een podoloog en een Register- (Sport)podoloog.


 
De titel podoloog is onbeschermd. De titel Register Podoloog daarentegen is wel beschermd. Niet iedereen kan zich dus zomaar Register-Podoloog noemen. Een Register-Podoloog moet lid zijn van de landelijk erkende organisatie voor de podologie en voldoen aan eisen van opleiding, manier van werken en nascholing.


 
Registerpodoloog A
Podologie A behandelt klachten aan de voet. Aan het logo op onze website ziet u dat wij bij Stichting LOOP geregistreerd zijn als podoloog A.