De start in 1990

In 1990 vestigt Oscar Start zich aan de Boskampsbrugweg 1 in Havelte. Oscar start het bedrijf als orthopedische schoenmakerij. Naast deze ambachtelijk specialisatie, biedt Start Schoenservice ook schoenreparaties en ander leerwerk aan. Als service biedt het bedrijf ook een compleet assortiment aanverwante artikelen aan, zoals b.v. onderhoudsmiddelen voor schoeisel, wandelstokken, riemen en inlegzolen. De jarenlange ervaring, de ambachtelijke kwaliteit en de prima service zijn de ingredienten voor een succesvolle start, letterlijk en figuurlijk. Die succesvolle start maakt de uitbreiding van het moderne machinepark mogelijk. Diverse investeringen volgen elkaar op en de mogelijkheden en services breiden zich uit.
 
Verhuizing 1999
In januari 1999 verhuist Start Schoenservice & Podologie naar een groter pand aan de Dikke Steenweg 2 in Havelte. Na een grondige verbouwing biedt het pand veel meer ruimte en mogelijkheden. Start Schoenservice & Podologie is dan uitgegroeid tot een full-service schoen- en voetcentrum. Het bedrijf biedt naast de ambachtelijk orthepedische schoenmakerij en schoenreparaties een veel breder assortiment. Naast het complete pakket aan fournituren- en gemakschoenenverkoop, biedt het bedrijf een stomerijdepot, sleutels en naamplaten. Ook wordt er een nieuwe specialisatie toegevoegd, nml. op maat gemaakte steunzolen. Het maken van steunzolen is een specialistisch werk en bij uitstek maatwerk. Deze service wordt kort daarop nog uitgebreid met teen- en voetcorrectie, waarvan protectieve orthese en correctieve orthese onderdeel uitmaken.
 
Start anno nu
Naast de genoemde mogelijkheden, diensten en services, is Start gespecialiseerd in het maken van podologische zolen. Daarbij is er veel aandacht voor de klant. Ook kan Start rijlaarzen oprekken, voor mensen waarbij de kuit en wreef te krap zit. Dit alles heeft wel tijd nodig, zodat u wel moet rekenen dat u de laarzen een week minimaal  moet missen. Ook het oprekken van confectie laarzen behoort tot de mogelijkheden.
Het oprekken gebeurt ten aller tijde wel voor eigen risico.
Daarnaast zijn er ook mensen met minder dikke kuiten waarbij de schacht van de laars ingenomen kan worden, ook hierbij moet u rekenen dat u de laarzen gemiddeld anderhalve week kwijt bent.
Voor een bezoek aan Start Schoenservice en Podologie kunt u gratis parkeren voor de deur op onze eigen parkeerplaatsen.